لیست اختراعات امير فدايي فر


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1397/11/26
تاریخ ثبت: 1398/04/17
مخترع/مخترعان: امير فدائي فر
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه نياز عناصر پر مصرف نسبت به عناصر كم مصرف بسيار بالا است، لذا نمي توان اين عناصر را به صورت بلوس يا قرص آهسته رهش به دام خوراند. تنها راه تامين نياز عناصر پر مصرف به مدت طولاني افزدون اين عناصر به جيره غذايي است. اگر به دليل بيماري، ساعت هاي قبل و بعد از زايمان و يا هر دليل ديگري كه دام از مصرف خوراك امتنا كند تامين سريع اين عناصر حائز اهميت است. با توجه به نياز بالاي دام به عناصر پرمصرف در صورتيكه بخواهيم از طريق قرص نياز يك روز دام تامين گردد، با پرس معمولي قرص يا بلوس به خاطر سايز بزرگ قرص و فشار بالاي دستگاه پرس، قرص حاصل در داخل شكمبه پس از خوراندن به دام نرخ رهش بسيار اندكي داشته و حتي ممكن است چندين روز طول بكشد تا ماده موثره قرص براي جذب قابل دسترس شود. هدف اختراع پيش رو دستيابي به تكنولوژي فرآيند ساخت قرص جوشان مواد معدني و ويتامينه براي نشخواركنندگان جهت شرايط اضطراري (همانند زمان بيماري، ساعت هاي قبل و بعد از زايمان و يا هر دليل ديگري كه دام از مصرف خوراك امتنا كند) مي¬باشد، كه با استفاده از واكنش بين اسيد سيتريك و عامل بازي در حضور مايع شكمبه، قرص به صورت جوشان با آزاد نمودن دي اكسيد كربن و تسريع در آزاد شدن ماده موثره قرص در عرض كمتر از يك ساعت بتواند مواد معدني و ويتامينه را براي جذب در دستگاه گوارش نشخواركنندگان در شرايط اضطراري فراهم نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/02/03
تاریخ ثبت: 1392/02/03
خلاصه اختراع:

عناصر معدني كم مصرف براي بدن انسان و حيوان ضروري بوده و كمبود آنها عوارض متعددي مانند كاهش رشد، مشكلات توليد مثلي، كم خوني، كاهش توليد و حتي مرگ را بدنبال دارد. بنابراين تامين نياز حيوان ضروري مي باشد. استفاده از قرص هاي آهسته رهش مواد معدني كم مصرف براي حيوانات نشخواركننده بخصوص دام هايي كه به چراگاه مي روند و يا در سيستم سنتي و عشايري نگهداري مي شوند جهت تامين عناصر كم مصرف روش آسان، مقرون به صرفه و موثري مي باشد. اين قرص ها با تركيبي از نوعي شيشه به عنوان ماتريكس قرص و نمك هاي كلسيم و منيزيم به عنوان عوامل كنترل كننده نرخ رهش و نمك هاي عناصر كم مصرف به عنوان منابع عناصر ساخته شده و در شكمبه حيوانات نشخواركننده بر اساس چگالي (بيشتر از 2/2) ابقاء مي شوند و در يك نرخ كنترل شده، عناصر كم مصرف خود را آزاد مي كنند. قرص هاي فوق هنگامي كه در شكمبه نشخواركنندگان قرار داده مي شوند نرخ رهش آنها با توجه به نسبت مواد و اجزاء آنها حدود 2 تا 20 ميلي گرم به ازاي سانتيمتر مربع از سطح قرص در روز مي باشد. اندازه قرص ها با توجه به نوع حيوان استفاده كننده گاو (طول 83 ميليمتر، قطر 25 ميليمتر، وزن 80 گرم)، ميش (طول 53 ميليمتر، قطر 18 ميليمتر، وزن 36 گرم)، بره و بز (طول 42 ميليمتر، قطر 14 ميليمتر، وزن 19 گرم) مي باشد كه مي توانند كمبود عناصر كم مصرف را براي حدود 6 ماه تامين كنند.

تاریخ اظهارنامه: 1394/08/06
تاریخ ثبت: 1394/12/17
خلاصه اختراع:

هدف از اختراع حاضر، دستيابي به تكنولوژي توليد انواع متفاوت بلوس¬هاي آهسته¬رهش مواد معدني كم مصرف براي حيوانات نشخواركننده (گوسفند، بز، گوزن و گاو) جهت تامين مداوم اين عناصر است. جهت تهيه بلوس¬ها، از 2 تا 25 درصد وزني بلوس از عناصر معدني كم مصرف، 70 تا 5/97 درصد وزني بلوس پودر فلز آهن و 25/0 تا 5 درصد وزني بلوس واكس با هم به صورت كاملا همگن مخلوط گرديد و سپس در قالب¬هاي فلزي تحت نيروي 1400 تا 36000 تن در متر مربع پرس شد. بلوس هاي ساخته شده بر اساس چگالي در شكمبه نگاري حيوانات نشخواركننده ابقاء مي¬شوند و با نرخ رهش 5 تا 10 ميلي¬گرم در روز مواد موثره خود را آزاد مي كنند. در نهايت بلوس هاي توليد شده به روش آزمايشگاهي و مزرعه اي مورد بررسي قرار گرفتند، و نرخ رهش عناصر و طول عمر بلوس ها و تاثير آن بر عملكرد و شاخص¬هاي اين عناصر در حيوان مصرف كننده (گوسفند) تعيين شد. بطور كلي نتايج نشان داد اين بلوس¬ها مي¬توانند تا 3 سال در شكمبه و نگاري حيوان طول عمر داشته باشند و با آزاد كردن مواد موثره باعث ارتقاي شاخص¬هاي مربوط به اين عناصر و بهبود عملكرد دام گردند.

تاریخ اظهارنامه: 1394/12/21
تاریخ ثبت: 1395/09/13
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع دستيابي به دانش فني ساخت بلوس هاي جامد كلسيم جهت پيشگيري از تب شير گاوهاي شيري تب شير از اختلالات متابوليكي در دوره زايمان مي¬باشد. در 75 درصد از موارد بروز تب شير 24 ساعت و 5 درصد 48 ساعت بعد از زايمان روي مي¬دهد. تب شير در اثر خروج كلسيم از طريق شير بعد زايمان همراه با ناتواني گاو در متعادل نگه داشتن سطح كلسيم خون روي مي¬دهد كه به سرعت به فلجي مي¬انجامد. روش¬هاي پيشگيري از تب شير شامل تجويز دهاني محلول كلريد كلسيم يا ژل كلسيم به گاو در زمان بروز علائم زايمان است. در اين زمان دام تقاضاي بالاي كلسيم جهت ساخت آغوز را به وسيله جذب روده¬اي جبران مي¬كند. محلول كلسيم داراي حجم زياد و مزه نامناسبي است كه خوراندن آن به گاو بسيار مشكل است. از طرفي ژل حاوي كلسيم در زمان تجويز به تفنگي و زبان گاو مي¬چسبد، و قسمت عمده ژل توسط گاو پس داده مي¬شود.. بلوس¬هاي جامد كلسيم ضمن تامين كردن احتياجات كلسيم، استفاده از آن براي دامدار نسبت به روش¬هاي ذكر شده بسيار آسان¬تر و مقرون به صرفه¬تر مي¬باشد. بنابراين هدف از اختراع پيش¬رو، توليد بلوس¬هاي جامد كلسيم جهت پيشگيري از تب شير است.

تاریخ اظهارنامه: 1395/08/30
تاریخ ثبت: 1395/12/22
خلاصه اختراع:

هدف از اين اختراع ، توليد اسيد هاي آمينه محافظت شده در برابر تجزيه شدن در شكمبه نشخواركنندگان است. اسيد هاي آمينه ضروري متيونين و ليزين براي دام هاي نشخواركنندگان پرتوليد عامل محدود كننده هستند. افزودن مستقيم منابع متيونين و ليزين به دليل حضور ميكروارگانيسم ها در شكمبه حيوانات نشخوار كننده ناموفق است. ميكروارگانيسم هاي شكمبه سبب تجزيه منابع اسيد آمينه اي مي شوند و از عبور انها به روده كوچك ممانعت مي كنند. استفاده از روش هاي كپسوله كردن ليزين و متيونين آنها را در مقابل هضم ميكروبي شكمبه تا حدودي محافظت مي كند ولي اين روش هزينه بالا دارد و ممكن است پوشش ها در طي مخلوط كردن خوراك، فرآوري مواد خواركي، هنگام جويدن و يا نشخوار آسيب ببيند و سبب تجزيه اسيد آمينه توسط ميكروب هاي شكمبه شود. اين اختراع مشكلات مرتبط با اسيد امينه هاي با پوشش پليمري را مرتفع مي سازد. در اين اختراع كليت كلسيم يا منيزيم با اسيد آمينه (ليزين يا متيونين) به نسبت مولي 1 به 1 يا 1 به 2 ايجاد مي شود. كه علاوه بر افزايش قابليت دسترسي به عناصر استفاده شده، سبب پايداري اسيد امينه ها در مقابل تجزيه شكمبه اي مي شود. در اختراع حاضر از عناصر پر مصرف استفاده مي شود. اختراع حاضر از لحاظ افزودن به جيره محدوديت ندارد و ضمن تامين اسيد آمينه محافظت شده در شكمبه سبب افزايش زيست فراهمي عنصر كلسيم يا منيزيم خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/02/11
تاریخ ثبت: 1396/05/18
خلاصه اختراع:

استفاده از سطوح بالاي كنسانتره در جيره دام هاي نشخواركننده، سبب افت pH شكمبه و بروز اسيدوز مي گردد. اسيدوز سبب لنگش دام، كاهش توليد، افت چربي شير و در صورت عدم درمان مناسب سبب مرگ حيوان مي شود. معمولا جهت پيشگيري از اسيدوز در جيره نشخواركنندگان از بيكربنات سديم استفاده مي شود. علارغم گران بودن بيكربنات سديم، pKa بيكربنات سديم، تنها در خنثي كردن اسيد شكمبه تاثير گذار است و اثري بر خنثي كردن اسيد در روده ندارد. افزودن سطوح بالاي بيكربنات سديم به جيره سبب افزايش غلظت سديم خون و كاهش غلظت پتاسيم خون خواهد شد و از اين طريق تعادل الكتروليتي بدن دام را بهم ميريزد. از طرفي حداكثر توليد و تجمع اسيدهاي چرب شكمبه در 4 ساعت پس از مصرف خوراك اتفاق مي افتد، و با توجه به نرخ عبور بالاي مايع شكمبه، استفاده از بيكربنات سديم يا ساير تركيبات آنتي اسيدي در جيره ممكن است به خاطر نرخ بالاي عبور در 4 ساعت پس از مصرف خوراك غلظت آنها در شكمبه به طور چشمگيري كاهش پيدا نمايد و نفش آنها در كنترل pH كمرنگ گردد. بنابراين با توجه به مشكلات فوق، در اختراع حاضر سعي شده است بافري ابداع گردد كه مشكلات مربوط به افزودن جوش شيرين به جيره را نداشته باشد. بافر پيش رو طوري طراحي شده است كه در دامنه اي از pH، هم در شكمبه و هم در روده كارايي دارد. همچنين، به صورت آهسته تركيبات بافري و آنتي اسيدي را به محيط شكمبه اضافه مي كند و علاوه بر كمك به حفظ تعادل الكتروليتي، اين اطمينان حاصل مي شود كه تا دريافت وعده غذايي بعدي مواد بافري و آنتي اسيدي در داخل شكمبه به صورت تدريجي آزاد گردد.

تاریخ ثبت: 1399/08/17
خلاصه اختراع:

عنوان: فرآيند استخراج تانن از ضايعات كشمش افزايش عملكرد دام و همچنين بهبود كيفيت محصولات دامي، از اهداف مهم مديريت تغذيه¬اي در حيوانات نشخواركننده است. روش¬هاي مختلف بهبود بازده شكمبه، منجر به كاهش اتلاف منابع انرژي و پروتئين، از طريق كاهش توليد گاز متان و آمونياك شده و سبب افزايش راندمان در دام¬هاي پرتوليد مي¬شود.برخي از افزودني¬هاي شيميايي خوراك از جمله يونوفرها در تغذيه¬ي نشخواركنندگان، جهت افزايش بازده خوراك و بهبود رشد، مورد استفاده قرار مي¬گيرند، اما نگراني از وجود بقاياي آن¬ها در محصولات دامي و افزايش مقاومت باكتريايي به آنتي بيوتيك¬ها، سبب تحقيق بر روي افزودني¬هاي ديگر شده است. استفاده از تانن¬ها در جيره¬ي نشخواركنندگان موجب محافظت پروتئين¬ها از تجزيه شكمبه¬اي، بهبود برخي ابعاد كيفي محصولات دامي، افزايش سنتز پروتئين ميكروبي، كاهش توليد متان، كاهش فرآيند بيوهيدروژناسيون شكمبه¬اي، جلوگيري از نفخ، كنترل انگل-هاي داخلي، بهبود سيستم آنتي اكسيداني و درمان اسهال مي¬شود. هدف ما از انجام اين پروژه، توليد تانن از پوش كشمش بوده كه با اِعمال تدابير خاص، به صورت يك پودر با كيفيت بالا و همچنين حفظ حداكثر پتانسيلِ واكنش با پروتئين¬ها، قابل عرضه بوده و كاربردهاي فراواني از جمله استفاده در تركيب جيره¬ي غذايي دام، توليد داروي ضد اسهال و همچنين در صنايع چرمسازي دارد.

تاریخ ثبت: 1399/09/09
خلاصه اختراع:

عنوان: فرآيند توليد خوراك داراي پروتئين عبوري بالا از شكمبه براي نشخواركنندگان بيشتر گياهخواران جهان را نشخواركنندگان تشكيل مي¬دهند كه معده¬ي آن¬ها از چهار قسمت شكمبه، نگاري، هزارلا و شيردان تشكيل شده است. جمعيت متنوعي از ميكروارگانيسم¬ها به صورت همزيست در شكمبه¬ي نشخواركنندگان زندگي مي¬كنند كه نتيجه¬ي فعاليت آن¬ها انجام هضم ميكروبي خوراك مي¬باشد. تبديل پروتئين به متابوليت¬هاي مضري همچون اوره، طي فرآيند هضم ميكروبي، يكي از چالش¬هاي بزرگ حاظر در گاوهاي شيري پرتوليد بوده و علاوه بر اتلاف پروتئين، مضرات زير را نيز در پي خواهد داشت: تأثير منفي بر سلامت دام، هدر روي انرژي بدن جهت دفع نيتروژن اضافه، اثرات زيست محيطي ناشي از دفع نيتروژن، تأثير منفي بر عملكرد توليدي و توليد مثلي دام، كاهش كيفيت پروتئين شير و همچنين افزايش بار متابوليكي دام. با توجه به اثر مخرب ميكروب¬هاي شكمبه بر مواد متراكم پروتئيني، بايد سهم پروتئين عبوري در جيره¬ي غذايي گاوهاي پر توليد افزايش يابد؛ بنابراين حفظ پروتئين¬هاي حقيقي از گزند تجزيه¬ي ميكروبي در شكمبه، از زمينه¬هاي تحقيقاتي جديد در صنعت تغذيه¬ي دام به شمار مي¬رود. هدف از اختراع حاظر، ارائه¬ي يك فرآيند جهت توليد نوع خاصي خوراك پروتئيني با سطوح بالاي پروتيئن عبوري از شكمبه، با قابليت توليد در مقياس صنعتي است.

موارد یافت شده: 8